Главная » 2017 » Февраль » 9 » Внутрішкільний контроль
16:08
Внутрішкільний контроль

 

Про результати перевірки

ведення класних журналів

на кінець І семестру 2016/2017 навчального року

На виконання плану внутрішньо-шкільного контролю адміністрацією школи з 02 по 08 січня 2016 року здійснено перевірку стану ведення класних журналів 1-11-х класів.

Перевірка здійснювалася з метою:

  1. Перевірка оформлення класних журналів класними керівниками.
  2. Перевірка стану ведення класних журналів на кінець семестру.
  3. Стан відвідуваності учнів, контроль відвідуваності класними керівниками й учителями - предметниками.
  4. Об'єктивність виставлення оцінок.
  5. Своєчасність і правильність заповнення журналів учителями-предметниками.
  6. Відповідність записів у журналі навчальному навантаженню вчителів -предметників.
  7. Виконання навчальних програм і навчальних планів

Класні журнали початкових класів ведуться згідно Інструкції щодо заповнення класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та методичних рекомендацій, розроблених відповідно до окремих положень Інструкції, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 08.04.2015 № 412 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 27 квітня 2015 р. за № 472/26917, 5-11-х класів – згідно Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України №496 від 03.06.2008 року.                                                                                                                                                                    

    Усі записи в журналах 1-11-х класів ведуться державною мовою, окрім сторінок з російської мови та літератури (записи робляться мовою навчального предмету) та частково на сторінках з англійської мови.

Вчителями початкових класів, класними керівниками 5-11-х класів на кінець І семестру 2016/2017 н.р. заповнено всі розділи класного журналу згідно Інструкцій. Заповнено сторінки обліку відвідування занять, таблицю руху учнів за І семестр. Зроблено відповідні записи про вибуття учнів у розділі «Загальні відомості про учнів», зведеному обліку навчальних досягнень учнів. Виставлено семестрові бали учням 3-11-х класів з предметів, крім тих, які оцінюються вербально. Зроблено запис «зараховано» з усіх предметів в учнів 1-х класів Зроблено вірні записи про зарахування або звільнення учнів від уроків фізичної культури. У журналах усі вчителі фіксували такі види контролю: поточний, тематичний, ведення зошитів (окрім учителів початкових класів)

Перевіркою встановлено, що, в основному, педагоги дотримуються правил ведення шкільної документації.Проте, існують певні недоліки. Зокрема  такі зауваження:

1 клас. Джетимова Л.Г. – пропуски через хворобу виставляються лише в тому разі. Якщо у дитини є довідка від лікаря, в інших випадках це пропуски через поважні причини.

2 клас. Чіх М.І. - зробити запис «І семестр» та «зараховано».

3 клас. Скідан Р.С – пропущена оцінка за ведення словника. Не допускати виправлень оцінок. Завдання додому записувати українською мовою. Не виставляти оцінки за КР учням, яких не було в школі (27/12 не було Гаврилова, Григор´єва С., Григор´єва Я.  – виставлені оціки за читання).

4 клас.  Натяма О.Л. – не проведено читання вголос та усний переказ. Стор.106 – пропущена  тематична оцінка за тему №2 (після 17/11). На стор.152 зроблено запис «зарах» учням, яки вибули зі школи.                                                                        

5 клас. Вальчук О.М. – не виходити за межі розлінованих стовбців (стор.16).  Вказувати назву теми, з якої проводиться контрольна робота. В І семестрі твір з літератури не проводиться.                                                                     Скідан Р.С. - не допускати виправлень оцінок; не ставити крапок на стор.зліва.  Словник перевіряється раз на семестр, тому в учнів, які пропустили менш ніж 50% уроків,  «н/а»  взагалі не може стояти. Д/З записувати українською мовою.                          

6 клас. Сидорма Т.І. – виставляти тематичну після закінчення вивчення теми (стор.114 – тематична має стояти після 22/11).                                                   Данченко О.І. – не проведено жодної лабораторної роботи в І семестрі з біології.                                                                                                    

7 клас.  Єгорова О.Л.  –на стор.130 два рази записано дату 18/11, а на стор.131 – 11/11, 18/11.                                                                                             Данченко О.І. – стор.199, 201 – після виставлення тематичної оцінки треба записувати загальну назву теми, навіть якщо вона продовжується. Не допускати виправлень оцінок (стор.218).                                                       Першина М.П. – контрольна робота не проводиться в перший день після карантину при кількості учнів менш ніж 50%.

8 клас. Єгорова О.Л.  – біля загальної назви теми треба вказувати кількість годин на її вивчення.                                                                                                                 Нікуліна Т.Г. – на стор.156 дата 12/10 записана один раз, а на  стор.157 – 2 рази. Не виходити за межі розлінованих стовбців.

9 клас. Аврамова І.Г. – недоречно ставити «н/а» за зошит учням, які були присутні більш ніж на 50% уроків.                                                                                          Сафонов М.В. – на стор. справа   вказувати загальну назву теми та кількість годин на її вивчення.   Не допускати виправлень. Урок контролю і корекції не проводиться на першому уроці після канікул. Тематична оцінка не виставляється на підставі однієї оцінки. На стор.88 після уроку контролю і корекції пропущена тематична оцінка.                                                                                                      Поляков О.О.   –недоцільно виставляти тематичну оцінку після трьох уроків від початку нового модулю. 

10 клас.   Аврамова І.Г. – недоречно ставити «н/а» за зошит учням, які були присутні більш ніж на 50% уроків.                                                                                             Єгорова О.Л.  –не ставити оцінки учню в той день, коли його не було в школі ( стор.100 -   Кір´яков Б. був відсутнім 21/10, 18/11). Чітко поділяти матеріал за темами (стор.101 – після теми №1 – тема №3), виставляти тематичні оцінки після закінчення вивчення теми.                                                                                                                           Нікуліна Т.Г. –   не виходити за межі розлінованих стовбців.                             Поляков О.О.   –  зміст уроку не може бути «тематичне оцінювання» (стор.265)                                                                                                                  Першина М.П. –  тематичні оцінки виставляти чітко після закінчення вивчення теми (стор.278).

11 клас.  Сафонов М.В. – не допускати виправлень. Записувати уроки згідно з розкладом (стор.143). Записувати Д/З, конкретизувати його.                                                                                               Лелюх О.П. – не допускати виправлень (стор.130).                                                    Нікуліна Т.Г. –   не виходити за межі розлінованих стовбців.           

РЕКОМЕНДОВАНО:

  1. Результати контролю за станом ведення класних журналів розглянути на нараді при директору навчального закладу.
  2. Усім вчителям та педагогічним працівникам дотримуватись інструкцій, що регламентують ведення класних журналів, вчасно робити всі потрібні записи, виставляти оцінки, не допускати виправлень.
  3. Проводити тематичне оцінювання навчальних досягнень учнів не більш ніж  через 10-15 уроків.
  4. Виставляти поточні, підсумкові оцінки в достатній кількості для оцінювання навчальних досягнень учнів.
  5. Відзначати відсутніх на кожнім уроці.

 

  Заступник директора з НВР                           І.В.Лисенкова

                                                             

 

Просмотров: 366 | Добавил: innasait | Теги: україна, Лисенкова Інна Василівна, Мангуська загальноосвітня школа №1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0